Profesorica u zagrebačkoj osnovnoj školi imala spolni odnos s učenikom

Profesorica u zagrebačkoj osnovnoj školi imala spolni odnos s učenikom
37-GODIŠNJA profesorica u jednoj zagrebačkoj osnovnoj školi krajem prošle godine navodno je imala seksualni odnos sa svojim 14-godišnjim učenikom. Glasnogovornica PU zagrebačke Gordana Vulama potvrdila je da je policija zaprimila anonimnu prijavu, no ne može komentirati kriminalističku obradu.

Kako saznaje Jutarnji list profesorica je s učenicima pripremala predstavu, te joj je radi dogovora jedan od učenika došao kući. Tijekom posjeta je navodno došlo do seksualnog odnosa između profesorice i učenika.

14-godišnjaku je to bilo prvo seksualno iskustvo, pa je svoju tajnu povjerio prijatelju, a priča se kasnije proširila i do ravnatelja, te do dječakovih roditelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon što je ravnatelj proveo internu istragu i ustanovio da bi priča mogla biti točna suspendirao je profesoricu, koja je rastavljena i nema djece, te pozvao policiju.

Prema saznanjima Jutarnjeg lista profesorica nije prisilila učenika na seksualni odnos, no unatoč tome ogriješila se o profesionalnu etiku i Kazneni zakon koji predviđa zatvorsku kaznu od šest mjeseci do pet godina zatvora za osobu koja je iskoristila svoj položaj i imala snošaj s maloljetnom osobom koja mu je povjerena zbog čuvanja, odgoja ili učenja.

Da je dječak mlađi od 14 godina kazna za profesoricu, utvrdi li se da je imala spolni odnos s njim, bila bi mnogo veća.

Naime, smatra se kako učenik stariji od 14 godina može dragovoljno stupiti u spolni odnos, no, kako je rekla dječja pravobraniteljica Ljubica Matijević-Vrsaljko, taj pristanak se ne računa radi li se o nastavniku, odgojitelju, roditelju, posvojitelju i skrbniku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara