Proglašeni top stipendisti

Proglašeni top stipendisti

U UTORAK je u zagrebačkom hotelu The Westin uz nazočnost predsjednika Stjepana Mesića, predsjednika Vlade Ive Sanadera, ministra kulture Bože Biškupića, ministrice obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti Jadranke Kosor, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, te rektora i prorektora sa svih sveučilišta u Hrvatskoj održano svečano proglašenje studenata koji će u akademskoj godini 2006/2007. primati najveću stipendiju u Hrvatskoj.

 Svečanost je održana u sklopu akcije tjednika Nacional i partnera, Ine, Podravke, Ingre, Diners Cluba Adriatic, Vipneta i Hrvatske radiotelevizije.

Ovogodišnja "Top stipendija za top studente" jubilarna je, peta po redu, a stipendijski fond iznosi rekordnih 1.200.000 kuna. Trideset top studenata izabrano je na nacionalnom nivou, a svaki od njih će tijekom deset mjeseci akademske godine 2006/2007. primiti 40.000 kuna, odnosno 4.000 kuna mjesečno.

Da je akciju prepoznao i podržao državni vrh na čelu s predsjednikom  Mesićem, govori i podatak da je Predsjednik uz "Top stipendiju za top studente" od samog početka, a od ove godine i Pokrovitelj akcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijer Sanader, prije mjesec dana odlučio je ukinuti porez na sve stipendije, a time će se gospodarskim subjektima omogućiti jače uključivanje u sustav obrazovanja i stvaranja pozitivne atmosfere u hrvatskoj javnosti.

akvim pozitivnim promjenama doprinijela je i promocija tjednika Nacional, koja je predstavljajući akciju u svakom sveučilišnom gradu u Hrvatskoj, pozivala na uključivanje i regionalnih tvrki, članica HGK, na stipendiranje studenata sa sveučilišta u njihovoj regiji.

Odaziv u Zadarskoj županiji bio je dobar te su u model "regionalnog stipendiranja" ušle tvrtke: Turisthotel, HSTEC, TCG Metalni lijev i Tankerkomerc. Navedene tvrtke osigurale su stipendije za dvoje studenata sa Sveučilišta u Zadru, tako da je uz 30 dobitnika u sklopu ovogodišnje akcije stipendirano još dvoje studenata više.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara