Prognani i raseljeni mogu glasovati u mjestima prebivališta ili boravišta

PROGNANICI iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, smješteni izvan svoje županije, te raseljene osobe u hrvatskom Podunavlju na predsjedničkim izborima mogu glasovati u mjestu svog prebivališta ili u mjestu trenutačnog boravka na najbližem biračkom mjestu, priopćeno je iz Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka.

Prigodom glasovanja prognanici i raseljene osobe moraju na biračkom mjestu predočiti identifikacijsku ispravu te biračkom odboru predati uvjerenje Ureda državne uprave o upisu u popis birača i potvrdu o statusu prognanika, odnosno raseljene osobe.

Oba potrebna dokumenta Uprava za prognanike, povratnike i izbjeglice pri Ministarstvu mora, turizma, prometa i razvitka ovih je dana poštom uputila prognanicima i raseljenim osobama iz tih županija, upisanima u popis birača, stoji u priopćenju.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodaju da su uvjerenje i potvrdu, koje moraju predočiti prilikom glasovanja na dan izbora 2. siječnja, dobila 1893 prognanika iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije te 461 raseljena osoba.

Osobe kojima je prestao status prognanika ili raseljene osobe i nisu dobili navedeno uvjerenje i potvrdu mogu glasovati samo u mjestu svog prebivališta, gdje su upisani u popis birača.

Dodatne obavijesti prognanici iz Vukovarsko-srijemske i Osječko-baranjske županije, te raseljene osobe mogu dobiti u Upravi za prognanike, povratnike i izbjeglice u Zagrebu, stoji u priopćenju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara