Prognani Srbi nezadovoljni pojavljivanjem četnika na parastosu žrtvama Oluje

Prognani Srbi nezadovoljni pojavljivanjem četnika na parastosu žrtvama Oluje

NA FORUMU krajinaforce.com, na kojem se između ostalih okupljaju prognani hrvatski Srbi, jučer je pokrenut topic na kojem se raspravlja o sramotnom pojavljivanju četničkih obilježja na nedavno održanom parastosu (molitvi) održanom za srpske žrtve iz samoproglašene RS Krajine nastradale u Oluji 1995. godine.

Pokretač teme u uvodnom postu navodi da se ove godine dogodilo opet isto, i unatoč tome što ožalošćeni članovi obitelji stradalih Srba svake godine upozoravaju na jedno te isto, a to je jeftino skupljanje političkih bodova i skrnavljenje parastosa u Beogradu.

Tako su sudionike parastosa na ulazu u crkvu dočekala dva "četnika" sa crnim zastavama s mrtvačkim lubanjama, kokardama i šubarama na glavi. Autor, također, navodi da se unutar crkve nije moglo slobodno prići prednjem dijelu crkve kako bi se zapalila svijeća za poginule, jer su se tamo nalazili četnička ikonografija i postrojeni vod uniformiranih osoba u crnim uniformama, a pored njih su "bajno i bezbrižno stajali 'predstavnici' vlade RS Krajine u majicama kratkih rukava bijele boje".

"Ti 'predstavnici' umjesto da su se barem malo pomiješali s narodom, odvojili su se sa strane kao hrpa nečega (zna se što se odvaja sa strane) i tijekom parastosa su revnosno pozirali za kamere, na užas okupljenih, a par njih se i onako šeretski smješkalo", piše ogorčeni sudionik parastosa.

Izrugivanje s parastosom i žrtvama Oluje

Po završetku parastosa opet su počeli raditi megafoni i mikrofoni, a spomenuta "elita" se postrojila i formirala kolonu koju je primjereno okitila s prigodnim plakatima i transparentima te dvjestotinjak sudionika kolone povela u šetnju gradom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autor smatra da su se predstavnici RS Krajine na taj način izrugivali i sprdali sa samim parastosom, danom kojeg se prognani hrvatski Srbi sjećaju s gorčinom i tugom, okupljenim ožalošćenim obiteljima i poginulim Srbima za koje se još niti ne zna gdje su im grobovi.

"Izbukali, ispljuvali i izvikali su se tako ulicama Beograda noseći većinom ikonografiju koja nema veze ni s našim stradanjima ni s našim progonom. Izbukali i otišli, ostavivši sramne slike za uspomenu, otišli nadamo se u zaborav da se nikad više ovakvi i na ovaj način ne pojave na parastosu", zaključuje autor uvodnog posta.

Na parastosu je bilo i mnoštvo slika Radovana Karadžića za kojega pojedini forumaši navode da je suodgovoran za prodaju Krajine.

Od jučerašnjeg pokretanja do jutros na temu je odgovoreno dvadesetak puta. Sudionici rasprave se slažu da četnička ikonografija i jeftina politika ubuduće nemaju mjesta na sličnim parastosima te pozivaju "predstavnike" vlade RS Krajine da prestanu sa skupljanjem jeftinih političkih bodova.

R.I.
Foto: AFP

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara