Prokazao nogometnu mafiju u Istri i počinio samoubojstvo

Prokazao nogometnu mafiju u Istri i počinio samoubojstvo

TRENER nogometnog kluba Rabac, 57-godišnji Nedim Kovačević ubio se danas skokom s trećeg kata kuće u Rapcu. Vijest možda i ne bi bila vijest budući da se samoubojstvo nogometnog trenera nikako ne može uklopiti u standardne formate samoubojstava u Hrvatskoj.

Razgovor za medije kao "testament"

Naime ovaj je nogometni trener, svega dan prije samoubojstva dao intervju za lokalni portal "Labinsport" u kojem je optužio "nogometnu mafiju" da vlada istarskim sportom. S obzirom na današnje događaje mnogi na njegov jučerašnji razgovor gledaju ne samo kao povod njegovu samoubojstvu već kao svojevrsni testament vrsnog nogometnog stručnjaka.

Kovačević je došao u Labin nakon uspješne nogometne karijere u banjalučkom Borcu koji je tada u bivšoj Jugoslaviji igrao u prvoj ligi. Nakon što je nekoliko sezona odigrao i u pulskoj Istri, posvetio se trenerskom poslu, a koliko mu je to značilo u životu, nažalost mnogi su vidjeli tek prekasno.

"Nije mi jasno kome je moglo pasti na pamet da u privatizaciji proda nogometno igralište i boćarsku dvoranu, taj je zaslužio doživotnu robiju, uzeo je djeci u Rapcu jedina mjesta za ozbiljnije bavljenje sportom. Pa to su jedina dva rabačka sportska objekta a neko je to za - dvije bijele i dvije žute- prodao i otuđio građanima Rapca koji na to imaju pravo kao i na svako drugo javno dobro", govorio je u razgovoru za "Labinsport" trener Kovačević u kojem je "izvadio" svoju dušu te rekao sve što mu je bilo na srcu. Osim neslavne privatizacije, koja bi na koncu odvojila djecu od športskih igrališta, a približila pošastima narkomanije, Kovačević se posebno obrušio i na suce.

Suci nas krali, gledatelji mlatili

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ono što su nam radili prošlo kolo u Raši naprosto je nehumano. Poništavali su nam golove, mahali zaleđa a sve dok Arne Peruški nisu stigli do unaprijed im obećane pobjede", govorio je Kovačević u razgovoru za Labinsport ,a u kojem se posebno osvrnuo na gostovanje ovog vikenda u Svetom Petru u Šumi, gdje je, kako kaže, bio pokraden kao nikada do sada.

"Suci su nas krali na svakom koraku a kad nas se ni tako nije moglo pobijediti na scenu su stupili gledatelji. Upali su u teren i tukli moje igrače, priključili su im se i redari te umjesto da zavedu red i oni su gledateljima pomogli u premlaćivanju. Bilo bi smiješno da nije tragično, morali smo izgubiti silom ili milom", potresna je ispovijed čovjeka koji je danas sebi oduzeo život.

Istarski Marković i Srebrić došli mu glave

"Ljudima se sve počelo gaditi, svjesni su da ne mogu suditi normalno, časno i pošteno. Korumpirani čelnici traže da se sudi po njihovom diktatu, ako se odupreš preko noći te skinu s liste. Vremenom je došlo do toga da svatko tko imalo drži do sebe i svog ljudskog dostojanstva nije želio suditi na tako ponižavajući način. Zbog toga su danas na sudačkim listama uglavnom suci koji su podobni moćnicima pa je to razlog da se unaprijed sve zna, od toga tko će biti prvi do toga tko će ispast", rekao je Kovačević obrušivši se na predsjednika Nogometnog saveza Istarske Županije Antona Peruška i tajnika Mijandrušića uspoređujući ih sa dvojcem Marković-Srebrić. Na kraju razgovora obznanio je kako je dao ostavku na sve funkcije  NK “"Rapca", člana 3. županijske lige jug.

Nedim Kovačević će, prema vlastitoj želji iz oproštajnog pisma koje je ostavio obitelji, tijekom sutrašnjeg dana biti kremiran u zagrebačkom krematoriju.

 I.Ć.
Foto:Labinsport

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara