Proljeće se vratilo u Hrvatsku: U Rabu 18, a u Zagrebu 12 stupnjeva

Foto: Tea Cimas / Cropix

SUNČANO i toplo vrijeme u hrvatskim gradovima danas je podsjetilo na povratak proljeća, a ne na dolazak "bijelog Božića" i siječanjskih hladnoća pogodnih za skijanje.

Temperature zraka u svim hrvatskim gradovima, osim u onima na višim nadmorskim visinama, u 13 sati su bile dvoznamenkaste, a nebo je bilo vedro. U toplom vremenu su najviše mogli uživati građani Raba gdje je izmjereno 18 stupnjeva Celzijevih. Jedan stupanj manje je izmjeren u Splitu, Palagruži, Makarskoj i Božavi.

"Proljeće" se nastavlja i sutra

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, lijepo i toplo vrijeme na obali i nije neka novost. Danas najviše uživaju ljudi "u unutrašnjosti" koji su nakon dugo vremena mogli kavu popiti na terasama kafića. U Zagrebu i Bjelovaru je u 13 sati bilo 12 stupnjeva, a u Karlovcu 13. U slavonskim gradovima je temperatura bila za dva ili tri stupnja niža, no nigdje ispod 10 stupnjeva.

Za sutra meteorolozi najavljuju pretežno sunčano vrijeme uz porast naoblake. Kiša je moguća poslijepodne na sjevernom Jadranu, u Gorskom kotaru i Lici, a u noći i u Dalmaciji. Jutarnja temperatura na kopnu će biti od minus 5 do 0 stupnjeva, dok će maksimalna kao i danas doći i do 14 stupnjeva. Na Jadranu će ujutro biti ugodnih od 5 do 10 stupnjeva, a popodne "proljetnih" od 14 do 18 stupnjeva Celzijevih.   

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara