Promatrači: Izbori u Srbiji slobodni i FER

PREDSTAVNICI međunarodnih promatračkih misija u Srbiji ocijenili su u ponedjeljak da su parlamentarni izbori održani u nedjelju, 28. prosinca, bili "slobodni i fer", ali da su neophodne izmjene izbornog zakonodavstva.

Predstavnici međunarodnih promatračkih misija su, na konferenciji za novinare, kao nedostatak nedjeljnih izbora naveli činjenicu da su tri izborne liste predvodili haaški optuženici (Slobodan Milošević, Vojislav Šešelj i general Nebojša Pavković), te istakli da "pretpostavka nedužnosti ne smije biti paravan za moralnu i političku odgovornost za ratove na teritoriju bivše SFRJ".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izbori u Srbiji bili su demokratski i u skladu sa standardima OESS-a i Vijeća Europe, ocjena je i tih institucija, izrečena u razgovoru njihovih predstavnika s ministrom vanjskih poslova Srbije i Crne Gore Goranom Svilanovićem, ali je potrebno izmijeniti izborno zakonodavstvo, kako bi se osiguralo predstavljanje manjina u parlamentu, kaže se u priopćenju Ministarstva vanjskih poslova SCG.

Koalicija "Zajedno za toleranciju" nije ušla u novi saziv srbijanskog parlamenta, jer nije uspjela prijeći prag od pet posto osvojenih glasova.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara