Promet najvažnije pitanje za Papina boravka u Rijeci

NAJVAŽNIJE pitanje za Rijeku u tijeku boravka pape Ivana Pavla II. od 6. do 8. lipnja bit će gradski promet jer će zbog zatvaranja ulica kojima prolazi Papa oko 50 posto prometnica biti izvan uporabe, istaknuto je danas na sjednici Gradskog poglavarstva.

Zbog sigurnosti Svetog Oca sva parkirna mjesta u središtu grada neće biti u uporabi u tijeku četiri dana trećeg Papina pohoda Hrvatskoj, već će parkirališta na dan mise za Duhove na Delti biti privremeno premještena na tri mjesta oko središta na dva kilometara udaljenosti od mjesta svete mise.

Autobusni kolodvori za prigradski promet bit će privremeno smješteni na Školjiću, a autobusni kolodvor za međugradski promet bit će tih dana u Ulici Luci na Mlaci.

Scenograf pozornice za svetu misu na Delti, Dalibor Laginja, predstavio je idejno rješenje pozornice, rekavši da pripreme za gradnju teku u najboljem redu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednik Organizacijskog odbora riječke metropolije za Papin pohod Emil Svažić rekao je da će duhovska misa biti služena na staroslavenskom jeziku te da se očekuje oko 40 biskupa. Odbor procjenjuje da radovi i materijal za pripremu Papina pohoda stoje oko 2,8 milijuna kuna, uključivo uređenje prostorija za Papin boravak, misno ruho, pribor za blagovanje i troškove boravka i prehrane Svetog Oca, pratnje i hrvatskih biskupa.

Najavljeno je da će sa Svetim Ocem iz Vatikana stići i 50-ak novinara koji će biti smješteni u turističkom naselju "Uvali Scott".

Gradonačelnik Vojko Obersnel kazao je da se o ukupnim troškovima još ne može govoriti, ali da je grad izdvojio 1,7 milijuna kuna iz proračuna za te namjene.

Najavio je da će za tvrtke kojima je osnivač grad, a to su škole, kulturne ustanove i vrtići, petak, 6. svibnja, biti neradan dan, te je preporučio i ostalim trgovačkim društvima da taj dan proglase neradnim.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara