Promijenio ploču: Dragan Bjelogrlić više ne podržava generala Divjaka

Screenshot: YouTube

SRPSKI glumac i redatelj Dragan Bjelogrlić poslao je priopćenje javnosti u kojem se odriče svoje izjave iz Sarajeva prije nekoliko dana, kad je rekao da mu je žao što na premijeru njegovog filma ne može doći general Jovan Divjak. Zbog te rečenice otkazane su projekcije njegovog filma "Montevideo, Bog te video" na Palama, istočnom dijelu Sarajeva gdje najvećim dijelom žive Srbi, nakon procjene da je gledateljima ugrožena sigurnost. Bjelogrlić je zbog izjave pokupio simpatije sarajevske javnosti, koja Divjaka uglavnom doživljava kao heroja obrane Sarajeva od srpske opsade. Novo priopćenje kao da je pisao neki drugi Bjelogrlić.

"Kao redatelj, volio bih da moj film vide svi, bez obzira na njihovo opredjeljenje i ljudske kvalitete, a pogotovo da vide "Montevideo" koji Srbiju i Srbe pokazuje u najboljem mogućem svijetlu", stoji u prvom dijelu priopćenja, kad Bjelogrlić potpuno mijenja ploču. 

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Takav film o takvim Srbima mislio sam da treba vidjeti čak i Jovan Divjak. Smetnuo sam s uma da čovjek osumnjičen za ratne zločine ne može biti izjednačen sa svakim drugim gledateljom. I pogriješio sam. Svima koji su se iz bilo kojeg razloga osjetili povrijeđeni zbog moje izjave, pogotovo obiteljima nastradalih u ratu, javno se i iskreno ispričavam. Ukoliko to može popraviti štetu koja je nastala", zaključuje Bjelogrlić.

Nakon prve izjave i otvorene podrška generalu Divjaku,  srpska javnost ga je krenula oštro prozivati za manjak patriotizma. Skrušena javna isprika došla je vjerojatno kao posljedica te hajke.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara