PROMIJENJEN DOBITNIK GRAND PRIXA ONE TAKE FILM FESTIVALA

Žiri prvog One Take Film Festivala (OTFF) odlučio je, zbog neusklađenosti s pravilnikom tog festivala filmova snimljenih u jednom kadru, oduzeti Grand Prix njemačkom filmu "Glazbene stolice" i dodijeliti ga američkom filmu "Real Time" Fabrizia Prade.

Nakon proglašenja pobjednika, kojim je sinoć u klubu "Aquarius" završio prvi OTFF, žiriju je sugerirano da nagrađeni film, kratki njemački film Marca Tobiasa Winterhagena, nije snimljen u jednom kadru, rekao je direktor Festivala Vedran Šamanović.

Šamanović drži da je bilo poštenije promijeniti odluku i poštivati strogi pravilnik Festivala, nego prijeći preko toga, iako je od osam minuta filma, njih 7,50 u jednom kadru.

Riječ o jednom jedva vidljivom stapanju, koji je prevario i selekcijsku komisiju i žiri, ostavljajući dojam jednog kadra.

Žiri je kasno u noći ponovo glasovao i glavnu nagradu dodijelio filmu "Real Time" Fabrizia Prade (1972.), u kojem likovi žive, kradu, spletkare, sumnjaju, izdaju, bježe, ubijaju i umiru, a sve kao u pravom životu ? bez montaže i manipuliranja vremenom.

U žiriju su bili snimatelj Tillman Buettner, redatelj Ahmed Imamović i filmski teoretičar Hrvoje Turković.

Na OTFF-u, koji se održao od 14. do 16. studenog na više lokacija u Zagrebu, u konkurenciji je prikazano 35 filmova svih žanrova, a bio je priređen i bogati popratni program.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara