Proširenje Europske unije bi moglo potaknuti natalitetni turizam

PROŠIRENJE Europske unije moglo bi potaknuti natalitetni turizam jer će bračni parovi koji imaju problema s neplodnošću uskoro saznati da su liječnički tretmani na istoku Europe znatno jeftiniji, a najmanje jednako učinkoviti kao oni na Zapadu.

U Sloveniji i Mađarskoj, primjerice, postotak uspješnih trudnoća nakon postupka umjetne oplodnje veći je nego u Britaniji i Njemačkoj, a cijene su znatno niže.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U Sloveniji postotak ostvarenih trudnoća nakon umjetne oplodnje iznosi 36.2, a u Mađarskoj 31.9 posto, dok je u Njemačkoj taj broj 28.6, a u Britaniji 28.4 posto. U Britaniji cijena jednog ciklusa postupka umjetne oplodnje iznosi između 2.000 i 4.000 funti, a u Sloveniji i Mađarskoj cijene su dvostruko niže. U Sloveniji se također na milijun stanovnika odvija dvostruko više postupaka umjetne oplodnje nego u Britaniji.

"S proširenjem Unije i povećanom slobodom kretanja, sve je važnije da klinike prikupljaju i vode potpunu statistiku pokušaja i uspješnosti umjetne oplodnje kako bi bračni parovi u Europi mogli usporediti i cijene i učinkovitost tretmana", rekao je švedski profesor Karl Nygren na nedavno održanoj konferenciji Europskog društva za humanu reprodukciju i embriologiju.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara