proširio se požar na Velebitu

Požar s Velikog Rujna u blizini Nacionalnog parka Paklenica proširio se danas poslijepodne u predjelu Jelovih Vrata i prešao na južno područje Ličkosenjske županije.

Veliki požar na zapadnom kraku prošlotjednog požarišta na Velebitu ponovno je izbio danas, a vatra je zahvatila miniran i gotovo nepristupačan teren jer je riječ o kamenim stijenama, pa je pristup vatrogascima nemoguć, osim interevencije iz zraka, izjavio je Hini vatrogasni zapovjednik Ličko-senjske županije Damir Božićević.

Iz Državnog centra za obavješćivanje izvijestili su da se poslijepodne razbuktao požar na otoku Korčuli kod mjesta Prižba.

Požar je bio pod nadzorom i samo su se pojavljivale sporadične vatre, no zbog vjetra ponovno se razbuktao, pa je ponovno zatražena pomoć iz zraka. Uz 50-tak gasitelja požar, koji je zahvatio između 10 i 15 hektara niskog raslinja, makije i borove šume, gasi jedan "air tractor".

U gašenju požara na otoku Cresu koji je izbio oko 12 sati na nepristupačnom terenu između Martinščice i Vranskog jezera pomažu kanader i helikopter za prijevoz gasitelja i opreme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Požarište na otoku Hvaru sjeverozapadno od mjesta Brusje između uvala Stiniva i Lozna, sanira se.

Na požarištu sedam kilometra zapadno od hvarskog mjesta Sućuraj saniran je manji otvoreni plamen na području uvale Rasovac, dok na ostalom dijelu nema otvorenog plamena kao ni između Gdinja i Bogomolje.

Na požarištu deset kilometra od grada Hvara, istočno od Dubovog dola, trenutno ima dosta dima unutar ruba požarišta, na predjelima Dubje i Gvozd, što saniraju vatrogasne snage na terenu.

Požar u općini Savičenta, mjesto Kranjčići, koji je izbio danas prijepodne lokaliziran je u roku dva sata. Izgorjelo je oko dva hektara niskog raslinja i trave, te bjelogorične šume.

(Hina) pp/kprp so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara