Proslava Majčina dana

DRUŠTVO "Hrvatska žena" iz Zagreba i Družba braće Hrvatskoga zmaja, u suradnji s Krapinskozagorskom županijom, i ove su godine bili pokrovitelji današnjeg obilježavanja Majčina dana na razini Hrvatske u Velikoj Erpenji.

Nastavak je to tradicije na promidžbi važnosti majčinstva za hrvatski narod, koja je počela 1996., kada je to područje proglašeno Spomen-područjem Hrvatskoj majci. Naša je demografska slika sve lošija jer je, nažalost, prošle godine prvi put rođeno manje od 40.000 djece, što je više nego zabrinjavajući podatak, istaknula je na skupu predsjednica Društva "Hrvatska žena" iz Zagreba Štefanija Bortek Knešaurek.

U crkvi sv. tri kralja služena je misa koju je predvodio pater Jure Bosančić.

Na natječaj za literarne radove o majci prijavili su se učenici osnovnih škola iz Knina, Vukovara, Sunje i Omiša, a najboljim je proglašen rad "Moja majka" Vitomire Šajnović iz Sunje.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

U povodu 11. svibnja, koji se obilježava kao Majčin dan, članovi Hrvatskoga perinatalnog fonda, s predsjednicom Snježanom Biga-Friganović na čelu, uručili su danas prigodne darove rodiljama na Klinici za ženske bolesti i porode. Na prigodnim darovima u ime svih rodilja zahvalio je voditelj Odjela babinjača dr. Jozo Blajić, koji je istaknuo važnost kvalitetne opreme u poboljšanju neonatalne skrbi.

U povodu Majčina dana i Mladež Hrvatskoga bloka Trešnjevka-Jug dala je prigodne darove oko 200 rodilja u Klinici za ženske bolesti i porode u Petrovoj ulici u Zagrebu.

(Hina) dkoz/pp sp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara