Proslavljen Dan grada Kutine

Kutina je danas, uz 747. godinu poznatoga pisanog spomena svog imena objavljena u Povelji kralja Bele IV. na današnji dan 1256., proslavila Dan grada svečanom sjednicom Gradskog vijeća i Poglavarstva.

Nazočne, među kojima i izaslanstvo prijateljskoga njemačkog okruga Maina Kinzinga, pozdravio je predsjednik Gradskog vijeća Ivan Sladović, a gradonačelnica Velimira Toth-Prosoli je istaknula da je kutinsko gospodarstvo sve uspješnije, a prednjače "Petrokemija", sve stabilniji SELK, Almos i druge tvrtke u industrijskoj zoni. Podsjetila je i na bitan udio Kutine u gradnji regionalnog vodovoda "Moslavačka Posavina" koji će opskrbljivati Moslavinu i veći dio Slavonije.

Kutina je grad mladih i to bi odlukom UN-a uskoro mogao postati i službeno otvorenjem Dječjeg trga, rekla je Ivana Petravić, zamjenica predsjednika Dječjeg vijeća mladih.

Posebno je pozdravljen trenutak kad je župan Maina Kinzinga Karl Eyerkaufer darovao Vlatki Šajn iz Husaina 3000 eura za ugradnju elektrouređaj za njezina invalidska kolica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Na sjednici su uručene i nagrade grada, a prvi put i za životno djelo. Dobitnik je Dragutin Pasarić za 35 godina kulturnog i medijskog rada te za objavu više autorskih i uredničkih djela o Kutini i Moslavini. Godišnje nagrade primili su poznati glazbeni pedagog Zvonko Šušnjar, čiji je učenik gitare bio i u svijetu poznat mladi gitarist Robert Belinić, te DVD iz Katoličkih Čaira za brojne aktivnosti i uzoran rad mladih.

Popodne su na kutinskom slavlju nastupili "Zlatni dukati".(Hina) dpas mć

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara