Proslavljen dan Vodnjana i blagdan sv. Lovre, zaštitnika grada

U povodu blagdana Svetog Lovre i proslave Dana grada, u Vodnjanu je danas održana svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj je rečeno da bi okosnica razvoja trebao biti elitni turizam.

Vodnjanski gradonačelnik Klaudio Vitasović je rekao kako je prioritet Vodnjana razviti poljoprivredu i poticati razvoj obrta, malog i srednjeg poduzetništva, no okosnica razvoja trebao bi ipak biti elitni turizam, kakav će se razvijati u Barbarigi, Dragoneri i Porto Mariciju, a kroz projekt Brijuni rivijera i na obali.

"Ne znam kojim je sve interesnim grupama stalo da naše razvojne projekte stopiraju, no njihova realizacija, usprkos pritiscima, neće stati. Ako su se prilikom prodaje zemljišta na Barbarigi i Dragoneri dogodile bilo kakve malverzacije, neka se njima pozabavi hrvatsko pravosuđe", rekao je Vitasović.

Istaknuo je kako je čudno to što Odbor za referendum o istarskom zemljištu i lokalni dnevnik Glas Istre, kako je rekao, uporno napadaju projekt koji su, osim županijskih tijela, jednoglasno poduprli Vlada i predsjednik države.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Saborska zastupnica SDP-a Lucija Debeljuh je rekla da su Brijuni rivijera prvi zajednički projekt Istarske županije i Vlade koji bi život u Vodnjanštini trebao učiniti boljim i kvalitetnijim.

Prvoj svečanoj sjednici Gradskog vijeća Vodnjana, kojem je nedavnom odlukom Sabora promijenjen status iz općine u grad, bili su nazočni i istarski župan Ivan Jakovčić, saborski zastupnik Valter Drandić, te mnogi uzvanici i gosti.

Odbor za referendum o istarskom zemljištu izvijestio je u četvrtak kako je njegov zahtjev da se raspiše referendum od 5. srpnja do 5. kolovoza potpisalo 12.129 birača u Istarskoj županiji koji se protive "trgovanju istarskom zemljom". Odbor smatra da je jedan od razloga osnutka tvrtke Brijuni rivijera pokušaj da se prikrije malverzacija pri prodaji dijela obale uz Brijune, to jest zemljište u Barbarigi i Dragoneri.

(Hina) mpav so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara