Prosvjed ispred Soliduma unatoč isprici Žužića

Prosvjed ispred Soliduma unatoč isprici Žužića

ŽELJKO ŽUŽIĆ, vlasnik tvrtke Solidum, ispričao se putem medija, i rekao kako se osjeća krivim za smrt 19-godišnje Ružice Pavić koju je njegov sin Hrvoje ubio vozeći u pijanom stanju. Unatoč tome, danas se ispred njegovog trgovačkog centra na Jankomiru događa mirni prosvjed.

Nesreća se dogodila u srijedu u Velikoj Gorici, kada je  23-godišnji Hrvoje Žužić s 19 prijava zbog prometnih prekršaja u dosjeu, i 2,4 promila alkohola u krvi, ipak sjeo za volan BMW-a u vlasništvu očeve tvrtke. Tada je usmrtio 19-godišnju djevojku, a njezin dečko teško je ozlijeđen. Žužić, sin poduzetnika i sutkinje, trenutno je pritvoren na trideset dana u Remetincu.

Skup pred Solidumom, tvrde prosvjednici, organiziran je kako bi se ukazalo na neodrživost sustava vrijednosti koji vlada u društvu, ali i na sporost i neučinkovitost pravosuđa koje očito nije do kraja odradilo svoj dio posla, prenosi HRT. Organiziran je tako što su građani nakon vijesti o nesreći putem elektroničke pošte i SMS poruka zvali svoje prijatelje i sugrađane na mirno okupljanje ispred trgovačkog centra.

Žužić stariji kaže kako mu sin u pritvoru šuti i zuri u pod

Vlasnik Soliduma izrazio je žaljenje obitelji Pavić u intervjuu Večernjaku, i kazao kako je poznavao Ružičinog ubijenog oca i družio se s njim, a poznavao je i njezina pokojnog djeda te da mu je zato još više žao. Supružnici Žužić poslali su i posljednji pozdrav preminuloj djevojci putem osmrtnice u kojoj stoji "U tišini vječnog mira neka te prate naše molitve i kajanje".

Željko Žužić kune se da nije znao za Hrvojeve prekršaje u prometu, a da nije znala ni njegova supruga, koja se zbog šoka smiruje sedativima. Vjerovao mu je zato što je dobar student, jer radi u njegovoj tvrtki i prima plaću od 6000 kn, koju nikad ne potroši.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sve što nisam znao o njemu, sve njegove prekršaje i da je vozio pijan, mene kao oca  ne opravdava. On je dio mene i jasno da se zato osjećam suodgovornim. Bio sam kod njega u Remetincu.  Šutio je i zurio u pod. Pitao sam ga “Hrvoje, kako si..”, a on je samo slegnuo ramenima", kaže otac Žužić.

Ružičin dečko nije bio na sprovodu jer je nepokretan u bolnici

Ružičina obitelj, brojni prijatelji, bivše školske kolege i profesori, jučer su se na velikogoričkom groblju oprostili od pokojnice. Sprovodu je prisustvovao i gradonačelnik Velike Gorice, Tonino Picula, a njezin dečko Hrvoje Matijašić nije se mogao na ovaj način oprostiti od nje, jer zbog ozljeda kralježnice još uvijek nepokretan leži u bolnici.

Zbog broja prekršaja koje je počinio Hrvoje Žužić, izjava stanovnika tog grada koji za njega kažu da je bio sklon divljanju po cestama, kao i činjenice da je bogatašev sin, građani od pravosuđa traže pravednu sankciju.

A.B.
Foto: I.L.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara