Prosvjed slavonskih mljekara

Pedesetak proizvođača mlijeka iz Požeštine, prosvjedujući zbog teškog stanja u kojem su se našli, danas su tijelima blokirali jedan prometni trak državne ceste od Pleternice prema Slavonskom Brodu, kod naselja Frkljevaca, zbog čega je promet na toj dionici tekao sporo. L

Izlivši mlijeko iz uvoza na cestu, prosvjednici su upozorili na iznimno teško stanje u kojemu jesu upravo zbog uvoza mlijeka i mliječnih proizvoda.

"Ne treba nam ni takva Vlada ni takav ministar poljoprivrede, koji se ne brinu za slavonskog seljaka. Zbog uvoza mlijeka i druge robe, slavonski će seljaci biti gladni jer nemaju gdje plasirati svoje proizvode. Trebaju li Slavonci, čija regija može prehraniti cijelu Hrvatsku, živjeti od socijalne potpore?" zapitao je predsjednik Odbora seljačkih udruga Slavonije i Baranje Dragutin Dukić, najavljujući i druge organizirane akcije seljaka diljem Slavonije.

Na današnji prosvjed proizvođači mlijeka iz Požeštine odlučili su se nakon odluke o raskidu ugovora o otkupu mlijeka s domaćom mljekarom "BIZ". Mljekara je raskinula ugovor s 50-ak proizvođača koji su na dan isporučivali od dvije do dvije i pol tisuće litara mlijeka. Današnji prosvjed, koji je trajao 60-ak minuta, organizirao je Odbor seljačkih udruga Slavonije i Baranje.

(Hina) xvreb xln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara