Prosvjedi protiv vlakova s američkim oružjem

Talijanska policija danas je intervenirala kako bi oklonila prosvjednike koji su se zavezali lancima za tračnice željezničke pruge kako bi zaustavili konvoje s vojnim materijalom koji se prebacuje iz jedne u drugu američku bazu u Italiji.

Talijanska policija je danas morala intervenirati kod željezničke postaje Cascina kod Pise kako bi omogućila prolazak vlakova.

Vojni materijal bi trebao s ukupno 27 vlakova biti prebačen od američke baze pokraj Vicence do američke baze Cam Darby između Pise i Livorna. Iz te baze bi zatim oružje trebalo biti prebačeno do luke u Livornu i brodovima prema Bliskom istoku. Do utorka ujutro do cilja je uspjelo doći samo 5 vlakova.

Zaposleni u željeznici navodno javljaju prosvjednicima kojim će prugama prolaziti konvoji kako bi ih se moglo zaustaviti. Pozvani su i zaposleni u luci Livornu da ne rade na prekrcavanju vojnog materijala iz vlakova na brodove. Za srijedu je sazvan golemi prosvjed pred američkom bazom Camp Darby.

Talijansko ministarstvu unutarnjih poslova odredilo je tisuću policajaca koji će morati pratiti konvoje s vojnim materjalom, te se proučava i mogućnost drugačijeg, a ne samo željezničkog, prebacivanja oružja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara