PROSVJEDI U MIAMIJU ZBOG TRGOVAČKIH PREGOVORA

Policija se u četvrtak u Miamiju na Floridi sukobila s prosvjednicima koji se protive američkim pregovorima o slobodnoj trgovini.

Dva su policajca ozlijeđena, a 36 osoba je privedeno. Policija je upotrijebila palice i suzavac kako bi suzbila oko 25.000 prosvjednika u središtu Miamija i osigurala mjesto održavanja pregovora.

Ministri iz 34 zemlje okupili su se u Miamiju nastojeći postići dogovor o predloženom sporazumu o slobodnoj trgovini u Sjevernoj i Južnoj Americi koji bi srušio trgovačke barijere u zapadnoj hemisferi, od Aljaske do Argentine.

Pregovori o slobodnoj trgovini su pod povećanom zaštitom još od nereda 1999. u Seattleu tijekom održavanja konferencije Svjetske trgovačke organizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prosvjednici koji su izašli na ulice Miamija kažu da će sporazum o slobodnoj trgovini navesti američke tvrtke da smanje broj radnih mjesta u Sjedinjenim Državama i prenesu poslove u zemlje u kojima su radnici manje plaćeni, a zaštita radnika i okoliša slaba.

Strahujući od većeg broja prosvjednika i izgreda vlasti su u Miamiju okupile oko 2.500 policajaca opremljenih za suzbijanje nereda.(Hina) sl sv

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara