PROSVJEDI ZBOG RATA U IRAKU U BELGIJSKIM I NJEMAČKIM GRADOVIMA

Oko 5.000 ljudi koji su prosvjedovali protiv američkog vojnog napada na Irak okupilo se u četvrtak navečer, prema procjeni policije, u njemačkom gradu Heidelbergu ispred glavnog stožera američkih kopnenih vojnih snaga u Europi.

Prema izvješću policije, prosvjed se odvija mirno. Više od 200.000 prosvjednika izašlo je u četvrtak na ulice većih njemačkih gradova, a najviše ih se okupilo u Berlinu i Leipzigu.

Nekoliko tisuća osoba prosvjedovalo je u četvrtak u nekoliko belgijskih gradova izražavajući nezadovoljstvo zbog rata u Iraku, a najveći ih se broj okupio ispred zgrade američkog veleposlanstva u Bruxellesu, gdje je u večernjim satima došlo do sukoba između policije i prosvjednika.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispred veleposlanstva se okupilo oko 500 osoba od kojih su neki prema policiji bacali kamenje. Među prosvjednicima u ostalim belgijskim gradovima bilo je puno studenata i predstavnika nevladinih orgnaizacija te političkih stranaka. Organizatori procjenjuju da ih je bilo između 2.000 i 3.000, a policija oko 1.500.

(Hina) mh br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara