Prosvjednici specijalcima: Tko je naredio da nas tučete, ženu koja je stajala opalili ste po glavi!

Foto: Index, Šime Šokota, Boris Kovačev, Admir Buljubašić/Cropix
Video: Tomislav Brdjanović

PROSVJEDNICI su ogorčeni postupanjem policije prilikom jučerašnjeg prosvjeda. Služili su se pendrecima i suzavcem kako bi potisnuli oko tisuću ljudi, među kojima su bile i nezaposlene žene, što dalje od Markovog trga gdje je u svom uredu bila Jadranka Kosor.

> Video: Pogledajte kako je policija mlatila prosvjednike koji su tražili ostavku Jadranke Kosor i Vlade!

"Nemamo oružje, nisam palio ništa, nisam razbijao, zbog čega me tučete?", obratio se jedan prosvjednik policiji kada se situacija malo smirila. "Zašto? Zašto ste nas gurali? Tucite one koji vas gaze, ne nas, mi samo stojimo ovdje. Jeste li dobili odobrenje da nas gurate? Od koga? Njih treba tući i izgurati odavde, a ne nas", govorio je specijalcima prosvjednik pokazujući rukom na Banske dvore.

"Nisam bacio ni kamen ni petardu, a dobio sam suzavac. Prvi put u životu. Od hrvatske policije koju ja plaćam. Žena je samo stajala, a opalili ste ju po glavi! I vi ste naši sugrađani. Kad ostanete bez posla i budete s ove strane s koje smo sada mi vidjet ćete kako je to kad vas netko tuče", vikao je jedan prosvjednik.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nešto kasnije naša kamera zabilježila je uhićenje jednog prosvjednika, a iza njega su se opet čuli prosvjednici zgroženi postupanjem policije. "Ruke u zraku sam imao, zbog čega ste me špricali i tukli? Išli smo prema dolje, i samo ste nas napali, kakva je ovo demokracija, strašno je ovo što se događa", riječi su drugog prosvjednika.

Nakon što su se prosvjednici razišli, svoj je ured napustila Jadranka Kosor te se bez ikakvog komentara odvezla u svom automobilu sa službenim vozačem i pratnjom.

Novi prosvjed najvjerojatnije će se održati u subotu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara