Protiv Jose Mraovića podignuta optužnica

ŽUPANIJSKI državni odvjetnik u Rijeci Drago Marincel potvrdio je danas da je podignuta optužnica protiv Jose Mraovića iz Gospića.

Marincel je rekao da je optužnica iz Županijskog državnog odvjetništva u Rijeci poslana u petak te da je već trebala stići na Županijski sud u Gospiću.

Također je kazao da ne može govoriti o elementima optužnice dok ne istekne osmodnevni rok za podnošenje žalba branitelja i za njihovo rješavanje na Izvanraspravnom vijeću gospićkog suda.

Predsjednik Županijskog suda u Gospiću Pave Rukavina jutros je rekao da taj sud još nije zaprimio optužnicu, a Mraovićev odvjetnik Velimir Došen da ima informaciju kako je optužnica podignuta, ali da ju on još nije primio.

Joso Mraović (57) uhićen je 14. travnja zbog sumnje da je dan prije u svom hotelu silovao 28-godišnju američku državljanku, bivšu košarkašicu "Gospić Industrogradnje" Ilishu Jarett.

Pušten je nakon saslušanja, a gospićko Županijsko državno odvjetništvo nije tražilo njegovo pritvaranje. Tek kad je predmet preuzelo riječko odvjetništvo, zatražen je pritvor, pa je 22. travnja ponovno uhićen i pritvoren, a protiv njega je pokrenuta istraga.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara