Protiv majke dječaka koji je upao u gorilin kavez neće biti podignuta optužnica

Protiv majke dječaka koji je upao u gorilin kavez neće biti podignuta optužnica

Screenshot: YouTube

PROTIV majke trogodišnjeg dječaka koji je upao u nastambu gorile u zoološkom vrtu u Cincinnatiju, zbog čega je životinja morala biti ubijena, neće biti podignuta optužnica, rekao je tužitelj iz Ohija u ponedjeljak.

Sedamnaestogodišnja zapadna nizinska gorila Harambe, pripadnik ugrožene vrste, upucana je nekoliko minuta nakon što je 27. svibnja u njenu nastambu upao dječak.

Kritičari ovakve odluke zaposlenika vrta zatražili su podizanje optužnice protiv majke dječaka za nemar. Dječak je doživio potres mozga i nekoliko ogrebotina, no nije imao teže ozljede. .


"Jako mi je žao zbog gubitka ove gorile, no ništa u ovoj situaciji nije temelj za dizanje optužnice", rekao je u ponedjeljak tužitelj okruga Hamilton Joseph Deters, dodavši kako su svjedoci prenijeli da majka u nijednom trenutku nije izvrgnula svog sina opasnosti, okrenuvši se samo na par sekundi da bi se bavila drugim djetetom.

Dječak je u zoološkom vrtu bio sa svojom majkom, tri sestre i obiteljskim prijateljima kada se popeo preko ograde i upao u gorilinu nastambu. Gorila je ubijena hitcem u glavu dok je dječak bio između njezinih nogu.
 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara