PROTUAMERIČKI PROSVJEDI U BANGKOKU

Nekoliko stotina aktivista okupilo se u nedjelju na ulicama Bangkoka na prosvjedu protiv rata u Iraku organiziranom u povodu sastanka američkog predsjednika Georgea W. Busha s tajlandskim premijerom Thaksinom Shinawatrom. L

"Bush, odlazi iz Azije", "Amerika, osovina zla" i "Traži se George W. Bush - živ ili mrtav" neki su od slogana koje su izvikivali prosvjednici.

Prosvjed se odvijao mirno, oko dva kilometra od hotela u kojem je smješten američki predsjednik koji je u Tajland doputovao na summit Azijsko-pacifičkog foruma za gospodarsku suradnju (APEC). Summit će, uz sudjelovanje predsjednika Sjedinjenih Država, Kine i Rusije, početi u ponedjeljak.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Glavni tajlandski grad je zbog Busheva posjeta pod iznimnim mjerama sigurnosti. S ulica su uklonjeni svi beskućnici, a također je zabranjen rad zloglasnim barovima i okupljalištima za maloljetnu prostituciju.

Bush je nakon sastanka s Thaksinom izjavio da će njegova administracija pokrenuti pregovore s Tajlandom o sveobuhvatnom sporazumu slobodne trgovine. Također je najavio da će Tajland dobiti status "važnog američkog saveznika izvan NATO-a", kao partnera Washingtona u "ratu protiv terorizma" u Aziji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara