Protugradna raketa tijekom oluje pala na kuću u Virovitici i probila krov

Tekst: L.J.
Foto: Cropix

OLUJNO nevrijeme je jučer oko 19 sati zahvatilo područje Daruvara, Grubišnog Polja i Slavonskog Broda. Centar Daruvara zbog jake se kiše u kratkom vremenu našao pod vodom.

Tuča veličine oraha padala je u Daruvaru i Slavonskom Brodu, a nanosi leda na pojedinim su mjestima bili debeli i desetak centimetara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Poplavljeni su podrumi, oštećena vozila, vjetar je rušio stabla i oštetio krovove i automobile. Tuča je u Daruvaru padala gotovo pola sata i uništila usjeve i voćnjake.

Na teren su izašli i vatrogasci nastojeći normalizirati promet. Nastala šteta još se procjenjuje.

Oluja je zahvatila i područje općine Gradina, nedaleko od Virovitice gdje je tuča također poharala voćnjake i vinograde te oštetila kuće.  Općinska vlast najavila je pomoć ugroženim domaćinstvima.

U Viljevu moguća trajna oštećenja na poljoprivrednim kulturama

Jako nevrijeme je jučer poslijepodne pogodilo i područje općine Viljevo u Osječko-baranjskoj županiji. HRT javlja kako je oštećeno desetak kuća, mnogobrojni gospodarski objekti, a na prometnicima je bilo srušenih stabala.

Načelnik općine Ivan Feket kazao je kako je to već četvrti put u zadnja dva mjeseca da je taj kraj poharala tuča. Dodao je i kako su sada zabilježena najveća i moguće trajna oštećenja na svim poljoprivrednim kulturama.

Protugradna raketa im pala na kuću

U srijedu oko 20 sati u Ulici A. Augustinčića u Virovitici protugradna raketa je probila krov obiteljske kuće. Policija je istragom utvrdila kako je netko u vrijeme oluje s nepoznate lokacije ispalio raketu. Nasreću, nitko nije ozlijeđen. Raketa je probila četiri crijepa, rasprsnula se i oštetila zid tavana u gornjem dijelu kuće. Materijalna šteta je mala.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara