Provalnika u vozila kupača sumnjiči se za ukupno 21 kažnjivo djelo

POLICIJSKA uprava primorskogoranska izvijestila je danas kako je kriminalističkom obradom nad D.D. (46) iz Rijeke, koji je u subotu, 25. lipnja, uhićen pokraj plaže u blizini Mošćeničke Drage uz pucnjavu iz vatrenog oružja, utvrđena osnovana sumnja da je počinio ukupno 21 kažnjivo djelo.

D.D. se sumnjiči za 19 teških krađa provaljivanjem u osobna vozila, jedno kažnjivo djelo razbojničke krađe i za sprječavanje službene osobe u obavljanju službene dužnosti.

Posljednje djelo odnosi se na fizički sukob s policajcem u pokušaju uhićenja pri čemu je policajac u padu slomio ruku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
PU primorsko-goranska također navodi da je osumnjičeni D.D. kažnjiva djela počinio zajedno s 37-godišnjakom koji je jučer priveden u istražni centar Županijskog suda u Rijeci.

Njega se pak tereti da je zajedno s D.D. počinio 13 teških krađa provaljivanjem i jednu razbojničku krađu.

Većinu ovih djela počinili su na području Primorsko-goranske županije, a dva kažnjiva djela na području Istarske županije. Pretragom stanova i vozila, kojima su se njih dvojica koristila, pronađen je veći dio ukradenih predmeta.

D.D. je uhićen 25. lipnja blizu plaže Jelenšćice pokraj Mošćeničke Drage nakon što je uočen među vozilima kupača parkiranih na glavnoj prometnici iznad plaža. Kada su ga policajci pokušali legitimirati, skočio je u grmlje podno ceste. Bježao je po strmom i teško prohodnom terenu te u jednom trenutku ispalio hitac iz pištolja, nakon čega su kupači zbog sigurnosti napustili plažu. Kasnije je utvrđeno da je tada provaljivao u vozila kupača.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara