Provokatori dobili zatvorske kazne

Provokatori dobili zatvorske kazne
DVOJE studenta, državljana Srbije i Crne Gore, koji su se jučer fotografirali sa slikom osuđenoga ratnog zločinca iz Drugog Svjetskog rata, Draže Mihailovića, ispred spomenika bana Jelačića u Zagrebu, danas su na Prekršajnom sudu u Zagrebu nepravomoćno osuđeni na 15, odnosno pet dana zatvora zbog remećenja javnog reda i mira, naročito drskog ponašanja i vrijeđanja moralnih osjećaja građana.

Trećeokrivljena osoba oslobođena je jer nije dokazano da je sudjelovala u prekršaju.

Protiv troje srpskih studenata danas je održana rasprava na Prekršajnom sudu u Zagrebu, nakon što ih je jučer privela policija budući da su se na Trgu bana Jelačića fotografirali sa slikom srpskoga ratnog zločinca Mihailovića.

Prvookrivljeni Stevan Vranešević nepravomoćno je osuđen na 15 dana zatvora, drugookrivljena Mirjana Đerković osuđena je na pet dana zatvora, dok je protiv trećeokrivljene Danje Božanić obustavljen postupak jer nije dokazano da je sudjelovala u prekršaju, doznaje se od prekršajnog suca Damira Romsteina.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prekršajno osuđeni studenti bit će upućeni na služenje kazne u Remetinec.

Na presudu imaju pravo žalbe o čemu odlučuje Visoki prekršajni sud u Zagrebu.

Današnju trosatnu raspravu na Prekršajnom sudu pratili su i predstavnici Veleposlanstva Srbije i Crne Gore.

Vranešević, Božanić i Đerković došli su jučer u Zagreb s još oko tristotinjak studenata iz Beograda na izložbu "Dora Maar i Picasso", u Klovićevim dvorima. Oni su se izdvojili iz skupine i na Jelačićevu trgu fotografirali sa slikom Draže Mihailovića. Pojedini građani koji su to vidjeli, negodovali su te su slučaj prijavili policiji.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara