Prozvani Facebookovci: Mi želimo mirne prosvjede, par huligana je napalo policiju, ne mi!

Foto: Marko Miščević (Cropix)

OSIM BBB-a umješanost u organizaciju napada na policiju opovrgnuli su i organizatori Facebook prosvjeda. Siniša Sudar jedan od  organizatora "facebook prosvijeda" ogradio se od divljaštva i huliganizma.

"Bio sam taj koji je pokušao skupiti masu na Trgu kako bi mirno krenuli prema Markovu trgu. Nismo imali namjeru sukobiti se s policijom nego samo doći do njih kako bi na taj način izrazili svoje nezadovoljstvo. Nismo uspjeli dobiti neke od branitelja, ali nažalost pridružila nam se nekolicina huligana" rekao je Sudar za Index dodajući kako je bio u prvim redovima kada je masa krenula prema policajcima a kada je došao do policijske ograde krenuli su i napadi predmetima.

Bili su to stadionski delikventi

"Divljaštvo i huliganizam koji su danas poslije podne zauzeli mjesto na Krvavom mostu i Radićevoj ulici, čin je stadionskih delikvenata koji su stadionsko ponašanje u ovom slučaju prelili na ulicu", tvrdi Sudar dodajući kako vjeruje da BBB nisu imali veze s organizacijom napada, no grupa huligana sa stadionskom retorikom došla je samo zbog sukoba s policijom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"U mnogo medija kruže apsolutno netočne informacije kako su sudionici 'facebook prosvijeda' poveli i sudjelovali u okršaju s policijom",kaće Sudar dodajući kako nakon nereda nije uhićen a ni ozlijeđen te je kod kuće. Kako je naglasio zadnje sate provodi isključivo opovrgavajući apsolutno netočne navode kako su sudionici "facebook" prosvijeda poveli razularene huligane u okršaj.

Htjeli smo simbolično pozdraviti Karamarka

"Cilj 'facebook aktivista' je bio pozvati okupljene branitelje da simbolično rečeno pozdravimo ministra Karamarka i policiju koja čuva prilaz Markovom trgu. Kada smo krenuli, naglasili smo da će čin biti mirnog i simboličnog karaktera. Tek kada sam kao prvi stigao pred policijske ograde, počeli su uzvici koji nemaju veze s mjestom, vremenom i prilikom. Osobno sam sa ograde u početku skidao prosvjednike misleći da se radi tek o par individualaca, no tada su krenule baklje, kamenje, cigle", tvrdi Sudar dodajući kako bi se iz ovog dalo lako zaključiti da sam kao prvi u koloni ili uhapšen ili ozlijeđen no nije se ništa od toga dogodilo.

"Obzirom da je "marš na Radićevu" snimalo mnogo medija, teško je ne zamjetiti da sam upravo ja bio na čelu kolone -a svoj demantij umješanosti sudionika "facebook prosvijeda" lako mogu i dokazati", zaključuje Sudar dodajući kako će se mirni prosvjedi "facebookovaca" organizirati u ponedjeljak na Cvijetnom trgu. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara