Prtenjača i Kalmeta uputili dopis premijeru Račanu

ZADARSKI župan Šime Prtenjača i gradonačelnik Božidar Kalmeta uputili su danas dopis predsjedniku Vlade i predsjedniku Povjerenstva za ubrzanu izgradnju autoceste Zadar-Split Ivici Račanu, u kojemu navode da je izdana lokacijska dozvola za rekonstrukciju državne ceste od Zračne luke Zadar u suprotnosti s razvojnim interesima grada i Županije i u suprotnosti dogovoru Grada i Županije s Povjerenstvom.

Ističu da je nužno poništenje lokacijske dozvole za rekostrukciju postojeće prometnice te izdavanje nove lokacijske dozvole za izgradnju četverotračnog tunela u zoni zadarske Zračne luke kao dijela buduće četverotračne prometnice.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prtenjača i Kalmeta podsjećaju da je s Povjerenstvom za ubrzanu izgradnju autoceste Zadar-Split već dogovorena izgradnja spojne četverotračne prometnice od Zadra do čvorišta Zadar 2 kod Zemunika, u sklopu koje bi se izgradio i četverotračni tunel ispod Zračne luke Zadar. Međutim, sada je izdana lokacijska dozvola za rekostrukciju postojeće prometnice, što je neprihvatljivo i suprotno razvojnim interesima zadarske regije i grada Zadra, ističu zadarski župan Šime Prtenjača i gradonačelnik Božidar Kalmeta u dopisu premijeru Račanu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara