Prvi američki turisti doplovili u Vukovar

Prvi američki turisti doplovili u Vukovar
NA DUNAVSKO Pristanište kod hotela "Dunava" u Vukovaru prije podne je uplovio prvi putnički brod sa 162 američka turista, turističkoga operatora "Grand Circle Travel Cruise Linea" iz Bostona.

To je prvi u nizu posjeta američkih turista Vukovaru, u okviru turističkoga putovanja Dunavom od Budimpešte do crnomorske luke Constante u Rumunjskoj.

Po riječima direktora Turističkoga ureda grada Vukovara Velimira Radovića putnički brodovi s američkim gostima uplovljavat će u Vukovar do 1. lipnja jednom, a od 1. lipnja do 27. listopada dva puta na tjedan. Predviđen je dolazak oko šest tisuća američkih turista koji će u tijeku jednodnevna boravka u Hrvatskoj osim Vukovara posjetiti turistička odredišta u Osječko-baranjskoj županiji.

Na "River Ariji", brodu pod švicarskom zastavom koji je danas uplovio na Pristanište, nalazi se 162 turista i 36 članova posade.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cjelokupan aranžman putovanja brodom od Budimpešte do Constante, uključivo zrakoplovnu kartu do Budimepšte, stoji oko tri tisuće dolara, rekao je novinarima dok su razgledavali brod direktor za Specijalne projekte bostonskoga turističkog operatora Franco Goerriero. Po njegovim riječima "River Aria" jedan je od trinaest brodova toga turističkoga operatora koji se trenutačno nalaze u Europi.

"Cilj nam je već iduće godine u Vukovar dovesti 15.000 do 16.000 američkih turista", naveo je, dodavši kako Amerikanci pokazuju veliko zanimanje za turistički obilazak toga dijela Europe.

Američke turiste nakon uplovljenja u vukovarsku luku dočekali su predstavnici Turističkoga ureda grada Vukovara, dijeleći im turistički promidžbeni materijal o Vukovaru. Brod su razgledali i predstavnici Turističke zajednice Vukovarsko-srijemske županije te gradonačelnik Vladimir Štengl.

Ravnatelj Lučke uprave Tomislav Latinac ocijenio je kako će 2004. kroz Vukovar na plovidbi Dunavom prema Crnom moru proći ukupno oko 8500 stranih turista.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara