Prvi sastanak čelnika Albanaca i Srba na Kosovu nakon ožujskih nemira

Čelnici kosovskih institucija i glavnih političkih stranaka Albanaca i predstavnici Srba sastali su se u srijedu u Prištini prvi put poslije ožujskih nemira i ocijenili kako se brzo može postići poboljšanje u odnosima između većinskog albanskog stanovništva i srpske manjine na Kosovu. Na poziv predsjednika američkog Projekta za etničke odnose Allena Kassofa, sastanak je održan u Uredu SADa u Prištini.

Sastanak, na kojem se razgovaralo o izgradnji međuetničkog povjerenja, obnovi razrušenih objekata tijekom nereda, mogućnosti uključivanja Srba u kosovske institucije te o provedbi standarda za Kosovo, svi su sudionici ocijenili uspješnim i konstruktivnim.

Predsjednik Kosova Ibrahim Rugova je uz ostalo ponovio da bi proglašenje neovisnosti Kosova bilo korisno i za Albance i za Srbe na Kosovu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Član predsjedništva Skupštine Kosova Oliver Ivanović iz koalicije "Povratak" je izjavio kako kosovski Srbi i dalje očekuju da će Albanci kao većinski narod stvoriti Srbima uvjete za djelovanje u kosovskim institucijama u kojima oni ne žele biti samo ukras.

(Hina)xbb ybs

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara