Prvi sastanak jednog indijskog premijera i kašmirskih separatista

KAŠMIRSKI separatisti sastali su se u petak u New Delhiju prvi put s jednim indijskim premijerom, Atalom Beharijem Vajpayeeom, javlja France presse. Petorica umjerenih čelnika Hurriyata (Sloboda), glavnog saveza političkih stranaka muslimanskih separatista iz Kašmira, razgovaralo je s Vajpayeeom u njegovoj rezidenciji gotovo 40 minuta.

Izaslanstvo kašmirskih separatista razgovaralo je u četvrtak sa zamjenikom indijskog premijera i ministrom unutarnjih poslova Lalom Krishnom Advanijem, što je također bio prvi sastanak na toj razini.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Nakon tih razgovora, dvije strane naglasile su da nasilje mora prestati i dogovorile se da će se ponovno sastati u ožujku.

Tvrdo krilo separatističkog pokreta nije se ipak složilo s ocjenom da je sastanak bio uspješan, poručivši da ostaje pri gerilskoj borbi.

Umar Faruq, jedan od članova kašmirskog izaslanstva, izjavio je prije sastanka s indijskim premijerom da Hurriyat namjerava izraziti "punu potporu" premijerovim naporima na poboljšanju odnosa između Indije i Pakistana, prenosi agencija Press Trust of India.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara