prvi slučaj organiziranog kriminala u rs procesuira državni sud bih

Nakon trodnevnog pritvora u Banjaluci u srijedu su u Državni sud BiH u Sarajevu sprovedena

četvorica građana iz Republike Srpske osumnjičena za trgovinu ženama radi prostitucije i zloupotrebu položaja.L

Kako je novinarima u Banjaluci priopćio načelnik tamošnjeg Centra javne sigurnosti Milorad Jačimović, riječ je o Miloradu Milakoviću, Iliji Gavranoviću i Mladenku Rosiću (svi iz Prijedora) i Niki Arseniću iz Doboja.

Oni su osumnjičeni za trgovinu ženama radi prostitucije

te za kaznena djela zasnivanja robovskog odnosa, utaje poreza, falsificiranja službenih i javnih isprava te zloporabu položaja odnosno ovlaštenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Načelnik banjalučkog Centra javne sigurnosti kazao je da je ovo prvi slučaj otkrivanja organiziranog kriminala u Republici Srpskoj te da će ga procesuirati Tužilaštvo i Državni sud Bosne i Hercegovine.

Milorad Milaković postao je poznat u Europi studenog 2000. godine kada je javno objelodanio aferu o umiješanosti pripadnika IPTF (policije Ujedinjenih naroda)u reketiranje vlasnika noćnih klubova i organiziranje prostitucije, nakon čega su jedan visoki i nekoliko niže rangiranih dužnosnika IPTF morali

napustiti Bosnu i Hercegovinu.

Milaković je vlasnik prijedorskog hotela "Šervud" i dvaju noćnih klubova, a Ilija Gavranović, koji je u obiteljskim odnosima sa Milakovićem, također je vlasnik noćnog kluba u Prijedoru. Mladenko Rosić je liječnik u rudniku Omarska, dok je Niko Arsenić uposlenik službe za transfuziju krvi opće bolnice u Doboju.

(Hina) spod br

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara