Prvu epizodu Tita pogledalo čak 800.000 ljudi!

Prvu epizodu Tita pogledalo čak 800.000 ljudi!

Tekst: L.J.
Foto: Ilustracija

PRVU epizodu igrano-dokumentarne serije Tito Antuna Vrdoljaka gledalo je u petak navečer čak 800.000 ljudi, odnosno 18 posto svih stanovnika Hrvatske, piše Večernji list.

Od gledatelja koji su tu večer sjedili pred malim ekranima, njih 42 posto gledalo je uvodnu epizodu serije koja je digla prašinu i prije početka emitiranja i time uvjerljivo pobijedila nad konkurentskim programima. To ipak nije najveći zabilježen udio gledanosti koji ponekad seže i do 60 posto, ali je zavidan rezultat za prvu epizodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Objektivnost serije procjenjivat će se na narednim epizodama

Procjenjuje se kako će naredne epizode, kada se počne pričati o seriji, polučiti i bolji rezultat gledanosti. Konkurencija je u petak navečer ponudila film Stevena Seagala, Charlijeve anđele i talijansku seriju Čarolija. Također, zbog rasta nezaposlenosti posljednjih mjeseci zabilježen je rast gledanosti popodnevnog dnevnika HTV-a, a sapunice dosežu rekorde gledanosti.

Psihologinja Mirjana Krizmanić kaže da bi bilo jako korisno da mladi gledaju seriju o Titu jer stariji o tome znaju puno više. Sociolog Zoran Malenica savjetuje isto. "Po prvoj epizodi serija čini se da je relativno objektivna, no to ćemo vidjeti tek kad dođe na red mučno razdoblje nakon Drugog svjetskog rata. Bit će zanimljivo vidjeti i koji su sve publicisti, političari i znanstvenici komentirali Tita za seriju Antuna Vrdoljaka jer u prvoj su bili samo Pero Simić i Ivo Banac te voditelji koji su objavili vijest o Titovoj smrti", kaže Malenica za Večernji.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara