Psiho s Marjana koji je bacio bebu na asfalt za početak ide u Vrapče na šest mjeseci

Tekst: Dragan Miljuš
Foto: destinacije.com

ANTONIO H., koji je na Marjanu koncem travnja, bacio dvomjesečnu bebu iz dječjih kolica na asfalt, te je potom udario nogom, ide odlukom Županijskog suda u Splitu na psihijatrijsko liječenje u trajanju od šest mjeseci. Za početak. O njegovoj daljnjoj sudbini odlučit će liječnici. Opasan je po okolinu, pa mnogi drže da na slobodu više ne bi smio - nikako!

Rasplakao se u sudnici, sada mu je žao, a i glasove više ne čuje

Vijeće suca Zorana Matulovića utvrdilo je da je Antonio H. bio neubrojiv. Počinio je kaznena djela pokušaja teškog ubojstva i napada na policiju, ali za njih zbog svog psihičkog stanja neće kazneno odgovarati. 

Danas je u sudnici plakao kao malo dijete. Sada mu je žao i kaje se, a glasove, tvrdi, više ne čuje. Boluje inače od teškog oblika paranoidne shizofrenije. 

Nakon što je bacio bebu, pobjegao je u more. Bacao se po hridima, sav se izrezao. Policija je imala velikih problema da ga uhvati u takvom stanju.

U Vrapče će ga prebaciti iz zagrebačke zatvorske bolnice. Antonio problema sa psihom ima već odavno, a njegova obitelj žalila se da ga nisu htjeli primiti na liječenje. Ipak, unatoč tome 30-ak puta je hospitaliziran, a liječio se i na Rabu i Ugljanu. Dosad je uvjetno osuđivan zbog droge, krađa, prijevare i prometne nesreće.

Beba se srećom potpuno oporavila i neće imati posljedice.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara