PU beli manastir: incident u osnovnoj školi nije nacionalno motiviran

Djelatnici Osnovne škole Beli Manastir obavijestili su Policijsku upravu o incidentima koji su se prije neki dan i danas dogodili u toj školi, kad je jedan učenik fizički napao dvojicu svojih kolega, potvrdio je večeras načelnik Ureda načelnika Policijske uprave osječkobaranjske Stipo Rimac i naglasio da nije riječ o incidentu na nacionalnoj osnovi, nego je u pitanju problematičan učenik. L

Već su obavljeni razgovori s ravnateljem škole i pedagogom, rekao je Rimac večeras za Hinu, dodajući kako će policija obaviti razgovore s učenicima i roditeljima radi rasvjetljavanja svih činjenica.

Neslužbeno se doznaje da u školi namjeravaju učenika koji je izazvao incidente prebaciti u Osnovnu školu Jagodnjak.

Agresivni učenik (1988.) je iz obitelji u kojoj je majka Hrvatica, a otac Srbin. U prvom fizičkom obračunu napao je učenika mađarske nacionalnosti, a jučer je napao učenika hrvatske nacionalnosti, rekao je Rimac.

Na pitanje je li točno da je HDZ iz Darde tražio smjenu načelnika Policijske postaje Beli Manastir Branka Gaćeše zbog ovih događaja, te nedavnoga incidenta kada je nekoliko pripadnika srpske nacionalnosti u Švajcarnici prepriječilo put hrvatskoj obitelji uz povike "ovo je srpska krajina", Rimac je rekao kako "službeno takav zahtjev nitko nije dostavio".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara