PU: Protiv vlasnice biljne ljekarne Crnošije slijedi kaznena prijava

ZBOG osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo nedozvoljene trgovine policija će protiv vlasnice biljne ljekarne u zagrebačkom Laništu B. C. podignuti kaznenu prijavu, doznaje se danas u Policijskoj upravi zagrebačkoj.

Vlasnica koja je sinoć bila uhićena puštena je oko ponoći, nakon završetka pretrage ljekarne u kojoj je pronađena veća količina lijekova koji se u biljnoj ljekarni ne smiju prodavati.

Kako su danas izvijestili mediji, vlasnica ljekarne je Branka Crnošija, koja je i predsjednica apotekarske udruge "Magistra justicia". Ona je jučer spriječila sanitarni inspekcijski nadzor, a koji je uslijedio nakon što je HZZO-u prijavljeno da se u toj biljnoj ljekarni izdaju i lijekovi na recept, što je protuzakonito.

Po podacima policije, vlasnica B. C. (1964.) jučer je zbog sumnje da u svojoj biljnoj ljekarni prodaje i lijekove koji se izdaju na recept pozvana u VI. policijsku postaju, čemu se ona i odazvala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Ministarstvo zdravstva i socijalne skrbi jučer je poslije 10 sati zatražilo intervenciju policije, navodeći da je njihova sanitarna inspekcija u biljnoj ljekarni na Laništu, a da im vlasnica ne dozvoljava sanitarni pregled.

Zbog sumnje da vlasnica u biljnoj ljekarni prodaje i lijekove koji se mogu prodavati samo u standardnim ljekarnama, pozvana je da se javi u policiju.

Policija i Sanitarna inspekcija čekali su je do kraja radnog vremena, kada je ona zatvorila ljekarnu, a policija ju je zapečatila. U pratnji odvjetnika, B. C. je došla oko 17.40 sati u VI. policijsku postaju.

S obzirom na to da je policija od suda zatražila nalog za pretragu ljekarne, vlasnica je uhićena. Oko 20 sati policija je, rečeno je, nalog dobila te je, u suradnji sa stručnim osobama Ministarstva zdravstva, započela s pretragom. Tom prilikom osumnjičena je dragovoljno policiji predala veću količinu lijekova, koje nije smjela prodavati u biljnoj ljekarni. Lijekovi su joj privremeno oduzeti, a po završetku pretrage, oko ponoći, puštena je kući.

Protiv vlasnice ljekarne bit će redovnim putem podignuta kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinila kažnjivo djelo nedozvoljene trgovine, doznaje se danas u PU zagrebačkoj.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara