Pučki pravobranitelj kreće na turneju po područjima od posebne državne skrbi

Pučki pravobranitelj Ante Klarić najavio je danas da će radi učinkovitije pomoći ugroženim skupinama stanovništva do kraja godine posjetiti deset županija koje obuhvaćaju područja od posebne državne skrbi.

Klarić i njegovi zamjenici idućeg će tjedna boraviti u Sisačko-moslavačkoj županiji gdje će razgovarati s predstavnicima OESS-ovog područnog centra u Sisku, dužnosnicima lokalnih vlasti, raznim udrugama, a svakodnevno će primati i građane koji traže pomoć institucije Pučkog pravobranitelja.

"Riječ je o projektu koji je izrađen u suradnji s OESS-om, a koji financijski podupire Vlada Kraljevine Norveške", objasnio je Klarić Hini.

Kazao je da će odlaskom "na teren" i izravnim kontaktom s građanima Pučko pravobraniteljstvo dobiti bolji uvid u probleme na područjima od posebne državne skrbi iz kojih dolazi najveći broj pritužbi.

"Na tim je područjima teško gospodarsko i socijalno stanje i građani su suočeni s brojnim problemima, od stambenih do statusnih vezanih za izbjeglice i prognanike", kazao je Klarić.

On smatra da će građani na ovaj način imati veći pristup "neformalnim mehanizmima koje nudi institucija Pučkog pravobranitelja u rješavanju problema na koje nailaze u ostvarivanju svojih prava kod tijela državne i lokalne vlasti".

Za boravka u Sisačko-moslavačkoj županiji Klarić će obići i Kaznionicu Lipovica.

(Hina) so so

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara