Puhovski: Još mi se nisu javili iz Državnoga odvjetništva

PREDSJEDNIK Hrvatskoga helsinškog odbora Žarko Puhovski izjavio je večeras kako još nije dobio odgovor Državnoga odvjetništva, nakon što je ono danas od njega zaprimilo dokumente, koje je prikupio od navodnoga svjedoka događanja u Osijeku u jesen i zimu 1991.

Puhovski je potvrdio večeras Hini kako je danas Državnom odvjetništvu predao dvadesetak stranica prikupljene dokumentacije. Ako Državno odvjetništvo bude te dokumente smatralo relevantnima za rasvjetljavanje neriješenih slučajeva ubojstava, Puhovski bi trebao spojiti Državno odvjetništvo i čovjeka s kojim je razgovarao 28. srpnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Prikupljeni materijali sastoje se zapravo od četiri dokumenta," napomenuo je Puhovski dodavši kako su "tri dokumenta analiza i opis stanja, a jedan opis pripadnika jedinice".

Pozivajući se na neslužbene izvore u Državnom odvjetništvu sutrašnji zagrebački Večernji list piše kako "materijali koje je Puhovski predao (glavnom državnom odvjetniku Mladenu) Bajiću ne sadrže senzacionalna otkrića u slučaju Osijek. Ta dokumentacija sama po sebi ne može biti osnova za pokretanje istrage," ističe Večernji list.

Žarko Puhovski je proteklog tjedna prikupljao dokumente u Osijeku o navodnoj likvidaciji Srba u tom gradu 1991. i 1992. tijekom trajanja velikosrpske agresije na Republiku Hrvatsku.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara