Pukanićevi sefovi kriju motiv ubojstva?

Pukanićevi sefovi kriju motiv ubojstva?

POLICAJCI koji istražuju ubojstvo Ive Pukanića započeli su obavijesne razgovore s osobljem zaduženim za čuvanje redakcije Nacionala i okolnih zgrada, piše Jutarnji list, a sve zato jer sumnjaju da je ubojica imao pomagača u krugu osoba koje su zadužene za osiguranje zgrada u Vlaškoj ulici.

Operativni je tim također zatražio uvid u Pukanićev sef koji sadrži Nacionalovu dokumentaciju, kao i Pukanićev osobni arhiv. Blisku prijatelji i suradnici ubijenog predsjednika Nacionala smatraju kako bi se motiv ubojstva mogao kriti upravo u Pukanićevim sefovima. Jutarnji list doznaje da su se članovi redakcije Nacionala protivili toj namjeri policije, ali nadležni je sud istražiteljima odobrio uvid u sve potrebne dokumente. Tekstove koje su izlazili u Nacionalu policija smatra najvjerojatnijim motivima ubojstva, a na to upućuje i činjenica da je bomba postavljena upravo ispred Nacionalove redakcije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Atentator je očito znao da bi u eksploziji mogao stradati još netko osim Pukanića, ali za to ga nije bilo briga. Taj dan je u Nacional trebao doći i ministar Božidar Kalmeta, koji je s Pukanićem imao dogovoren sastanak, piše Jutarnji list i dodaje kako se ubojica očito nije obazirao na moguće kolateralne žrtve što u istrazi smatraju "osobnim motivom" u obračunu s Pukanićem.

J.C.
Foto: Index

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara