Pula: IDF i ASH zajednički u 8. izbornoj jedinici

PREDSJEDNIK Istarskoga demokratskog foruma (IDF) Luciano Delbianco i predsjednik Akcije socijaldemokrata Hrvatske grada Rijeke Damir Konestra na današnjoj su konferenciji za novinare u Puli najavili zajednički nastup na idućim parlamentarnim izborima u 8. izbornoj jedinici s listom pod nazivom "Lista za Istru i Kvarner".

"Zadovoljan sam što možemo objaviti da danas postoji u ovom dijelu Hrvatske alternativa, odnosno novi savez regionalista i socijaldemokrata u koji pozivamo druge stranke slične provenijencije, nezavisne liste i pojedince koji se žele priključiti našem projektu", kazao je Delbianco. Naglasio je kako očekuje i potporu pojedinih umirovljeničkih udruga imajući u vidu kako se te dvije stranke sustavno zauzimaju za prava umirovljenika i za socijalna prava.

Govoreći o razlozima osnivanja socijaldemokratske i regionalističke alternative, Delbianco je kazao kako je u Hrvatskoj očit neuspjeh socijaldemokrata na vlasti jer "nije bilo revizije pretvorbe, a nisu se povećala ni prava radnika i umirovljenika".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na novinarska pitanja Delbianco je kazao kako će nastaviti stvarati novu stranku Istarskih socijaldemokrata nakon parlamentarnih izbora "iako smo to željeli učiniti prije". "Međutim, u ovom trenutku važnije nam je stvaranje ovog saveza kako bismo građanima pružili realnu alternativu", naglasio je predsjednik IDF-a.

Predsjednik riječkog ASH Damir Konestra ustvrdio je kako su razgovori s IDF-om bili vrlo otvoreni te kako je dogovor o zajedničkom nastupu u osmoj izbornoj jedinici postignut vrlo brzo. Po njegovim riječima temelj njihove kampanje bit će najveće teškoće građana, osobito socijalna i regionalna pitanja.

"Ne zanimaju nas lažna pitanja, lažne teškoće, mistificiranje navodnih uspjeha. Upravo zato očekujemo dobar izborni rezultat na ovom području", ustvrdio je Konestra.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara