Pula: IDF i mještani Fažane nezadovoljni brijunskim projektom

PREDSJEDNICA fažanskoga Istarskog demokratskog foruma (IDF) Tamara Puja izrazila je danas nezadovoljstvo u ime mještana općine Fažana kakvoćom i količinom informacija objavljenih u javnosti o projektu Brijunske rivijere. 

Prirodno bogatstvo južnog dijela istarske obale nedvojbeno treba iskoristiti za razvoj turizma i poboljšanje života na tome području, no valja voditi računa i o interesima svih tamošnjih ljudi, rekla je Puja na konferenciji za novinare u Puli.

Kazavši kako IDF nije protiv razvoja turizma, upozorila je da bi fažanskoj općini trebalo omogućiti da sudjeluje u svim oblicima provedbe tog projekta te uključiti lokalnu samoupravu u donošenje odluka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodala je kako će projekt Brijunske rivijere, koji obuhvaća i dio sadašnjeg područja fažanske općine, odnosno MUP-ovo odmaralište u Valbandonu te odmaralište Pinetu u Fažani, za duže razdoblje odrediti budućnost te općine. "Upravo zbog toga neshvatljivo je da nitko od inicijatora projekta nije osjetio potrebu da i Fažanu uključi u taj projekt", rekla je.

(Hina) dspo ln

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara