PULA: IDF TRAŽI PRIHVAĆANJE DEKLARACIJE O ZAŠTITI JAVNOG ZEMLJIŠTA

Klub pulskih gradskih vijećnika IDFa i Predsjedništvo te stranke predložili su pulskome Gradskome vijeću da prihvati Deklaraciju o zaštiti javnog zemljišta u vlasništvu Pule, priopćio je danas IDF.

U priopćenju se kaže da su Deklaraciju sastavili na temelju IDF-ovih politička nastojanja da se istarsko zemljište kao javno dobro zaštiti od posezanja privatnih tvrtki.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
IDF tvrdi kako do njegove Deklaracije u Istri nije bilo političke volje da se regulira jasan odnos između javnog zemljišta i zemljišta koje žele privatne tvrtke i korporacije. U IDF-u drže da lokalna samouprava kao uprava najbliža građanima ima pravo, kako se navodi, braniti naslijeđe građana Pule jer drugog nemaju i pritom se pozivaju na pretvorbu društvenog vlasništva u privatno, koja nije ´transparentno´ provedena.

U IDF-u napominju da se Deklaracija donosi u duhu protukorupcijskog programa koji je donijela pulska gradska vlast ponajviše zato što je u Istri već bilo tajnih nagodbi između gradskih uprava i privatnih tvrtki i korporacija.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara