Pula: IDS i Talijanska unija najavili suradnju uoči lokalnih izbora

Predsjednici Istarskoga demokratskog sabora (IDS) Ivan Jakovčić i Talijanske unije Maurizio Tremul danas su na konferenciji za novinare u Puli najavili suradnju uoči idućih lokalnih izbora. L

Po Jakovčićevim riječima to je, zapravo, nastavak plodne suradnje koja traje od 1993. i koja je dosegnula vrhunac proglašenjem dvojezičnosti u Istarskoj županiji.

"IDS je svjestan važnosti i uloge Talijanske unije u istarskoj svakodnevici i zato je naša suradnja vrlo bitna", naglasio je predsjednik IDS-a, dodavši kako su pripadnici talijanske nacionalne zajednice, t.j. čelnici Talijanske unije, uključeni u izradbu zajedničkih projekata u Istri koji se ostvaruju za dobrobit Istrana.

Čelnik Talijanske unije Tremul rekao je kako je "IDS provjeren partner i kad je riječ o zaštiti prava talijanske autohtone nacionalne zajednice kao i u zajedničkim projektima i programima europske naravi".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"IDS je puno učinio za talijansku manjinu, a politiku IDS-a o suživotu i snošljivosti u Istri podupiru gotovo svi pripadnici talijanske nacionalne zajednice", kazao je Tremul.

Najavio je kako će se, po dogovoru, na listi IDS-a za Županijsku skupštinu naći i pet kandidata talijanske nacionalne zajednice od kojih će jedan biti, ako ta lista osvoji vlast, izabran za dožupana. O imenima kandidata, kazao je, odlučit će Talijanska unija.

(Hina) xdspo ysp

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara