Pula: Još nepoznat uzrok epidemije u Umagu

Pula: Još nepoznat uzrok epidemije u Umagu
PRVI rezultati laboratorijskih pretraga uzoraka namirnica, ubrisaka, stolica i radnih površina iz umaškog hotela "Istre" negativni su i za sada se još nije uspio izdvojiti uzročnik epidemije u tom hotelu, izjavila je voditeljica Epidemiološke službe Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije dr. Vlasta Skopljak.

Pretrage još nisu gotove, a prvi rezultati po našim procjenama bit će poznati sutra, odnosno za dva do tri dana, kazala je danas novinarima dr. Skopljak.

Većina gostiju hotela "Istre" u tijeku vikenda bili su slovenski bankovni službenici koji su sudjelovali na športskim igrama, a osim njih zbog zdravstvenih tegoba pomoć je potražila i skupina njemačkih gostiju koji su također bili u tom hotelu, a zbog simptoma sumnjali su na salmonelu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako je jučer objavila Slovenska tiskovna agencija (STA), Sindikat bankovnih službenika javio je Zavodu za zaštitu zdravlja da su se liječnicima do sada javila 304 oboljela od kojih je 21 hospitaliziran.

U županijskom Zavodu za javno zdravstvo nemaju podatke koliko je osoba zatražilo pomoć kad su osjetile tegobe, a u "Istraturistu" kažu da danas nema novooboljelih.

Predsjednik Županijske turističke zajednice i član Poglavarstva za turizam Veljko Ostojić izrazio je nadu kako će istarski hotelijeri učiniti sve da se takvi događaji ne ponove. Ujedno se nada da događaj u umaškom hotelu "Istri" neće bitno utjecati na ovogodišnju turističku sezonu u Istari. Uprava "Istraturista", u sastavu kojeg je hotel "Istra", priopćila je kako za sada nema preuranjenih odlazaka ili storniranih rezervacija zbog toga slučaja.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara