Pula: Obilježen dan pulske Zrakoplovne baze

U PULSKOJ Zrakoplovnoj bazi danas je svečano proslavljen Dan 92. zrakoplovne baze Pula i Spomendan na stradale pripadnike Zrakoplovne baze i istarske Policijske uprave, koji su prije 12 godina poginuli kad su razminirali uzletnosletnu stazu pulske Zračne luke.

Zapovjednik Zrakoplovne baze brigadir Ivan Bosak kazao je pred vojnicima, časnicima, dočasnicima i obiteljima poginulih kako se ta baza nakon Domovinskog rata, u kojem su njezini pripadnici sudjelovali u svim akcijama i bojnim djelovanjima, usredotočila na mirnodopske zadaće i školovanje pilota.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Stručnost, kvaliteta i osposobljenost pripadnika pulske baze nedvojbeno jamči napredak i rad u budućnosti", naglasio je brigadir Bosak, dodavši kako je zrakoplovna baza uspješno organizirala više zajedničkih hrvatsko-američkih vojnih vježba što je, drži on, vrlo zahtjevna i odgovorna zadaća.

U nastavku svečanosti paljenjem svijeća i polaganjem vijenaca kod spomen-obilježja odana je počast Marijanu Vinkoviću, Dušanu Bulešiću, Vicalju Marjanoviću i Stevi Grbiću koji su prije dvanaest godina poginuli kad su razminirali uzletno-sletnu stazu pulske Zračne luke.

Svečanosti u pulskoj Zrakoplovnoj bazi bio je nazočan i izaslanik zapovjednika Hrvatskoga ratnog zrakoplovstva i prootuzračne obrane brigadir Juraj Butorac.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara