Pula: Odbor za referendum traži istražno povjerenstvo

ODBOR za referendum o rasprodaji istarskog zemljišta uputit će saborskim zastupnicima prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva.

Povjerenstvo bi, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare u Puli član Odbora Damir Radnić, trebalo utvrditi zakonitost rada državnih tijela, javnih službi i pravnih osoba te povrede javnog morala u postupcima naknade i prenamjene zemljišta na području Barbarige i Dragonere, ali i osnivanja društva "Brijuni-Rivijera" bez prethodnog mišljenja općinskih i gradskih vijeća.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po njegovim riječima, prijedlog za osnivanje istražnog povjerenstva 5. kolovoza najavio je i saborski zastupnik Damir Kajin koji je zatim "od toga odustao". Radnić je istaknuo kako će tekst prijedloga biti upućen svakom od 156 saborskih zastupnika, te potpiše li se deset posto zastupnika, on će biti proslijeđen Saboru.

"Time će Odbor za referendum pomoći županiji i Vladi da se rasvijetle okolnosti oko malverzacije zemljištem u Istri", naglasio je član Odbora za referendum Nenad Klapčić. Kazao je da će Odbor predložiti i pitanja kojim bi se Povjerenstvo trebalo baviti, a neka od njih odnose se na utvrđivanje početnog vlasničkog stanja na području Barbarige i Dragonere, utvrđivanje zakonitosti kupnje tog zemljišta te zakonitosti vladine odluke o prihvaćanju Društvenog ugovora o osnivanju društva "Brijuni-Rivijera".
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara