Pula: Otrovano osmero djece klorom u bazenu

GLASNOGOVORNIK Policijske uprave istarske Robert Pavleković izvjestio je danas kako je iz pulske Opće bolnice dojavljeno policiji da je na Pedijatrijski odjel primljeno osmero djece iz Njemačke, u dobi između 5 i 11 godina, iz hotela Croatia u Dugoj Uvali nedaleko Pule, koji su otrovani klorom u bazenu.

Pružena im je liječnička pomoć zbog lakšeg oštećenja dišnih puteva i očiju. U razgovoru s djecom i liječnicima djelatnici policije su utvrdili da su klorom otrovani i 39-godišnji muškarac te 34-godišnja žena iz Njemačke.

Po riječima Pavlekovića, do nesreće je došlo kada se skupina njemačkih turista u srijedu oko 10 sati kupala na vanjskom bazenu tog hotela, a nakon kvara na uređaju za doziranje klora uslijed čega je u bazenskoj vodi došlo do prezasićenosti klorom.

Tijekom današnjeg dana ekipa iz Zavoda za javno zdravstvo Istarske županije uzela je uzorke vode iz bazena, iako se neslužbeno doznaje da je voda u bazenu u međuvremenu promijenjena.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nadležnom Državnom odvjetništvu policija je uputila obavijest o događaju, a Odvjetništvo tek treba utvrditi ima li elemenata za kaznenu odgovornost.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara