PULA: OTVOREN 9. SAJAM KNJIGE U ISTRI

Prigodnom svečanošću danas je u pulskom Domu hrvatskih branitelja otvoren 9. sajam knjige u Istri na kojem će se do 13. prosinca posjetiteljima predstaviti 250 hrvatskih i 40 stranih nakladnika te 300 autora, urednika i izdavača u sklopu 100 sajamskih programa.

Sajam je otvorio ministar kulture Antun Vujić, rekavši kako će ova godina ostati zapamćena po 60-postotnu povećanju broja naslova u zemlji, 30-postotnu povećanju potrošnje papira za tiskanje i izdavanje i dosezanju brojke od pet milijuna izdanih naslova u zagrebačkim knjižnicama.

Gradonačelnik Luciano Delbianco istaknuo je kako je Sajam knjige pravi kulturni događaj, važan ne samo za istarsku nego i za hrvatsku kulturu. Ujedno, po njegovoj ocjeni, ta priredba Pulu čini prepoznatljivom i svrstava je uz bok pulskom filmskom festivalu pa je, po njegovim riječima, grad ove godine za sajam izdvojio 200 tisuća kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tema ovogodišnjeg sajma je "Moć žene i književno stvaranje" s obzirom na činjenicu da je broj autorica i u svijetu i u Hrvatskoj naglo porastao u zadnjih nekoliko godina.

Pokrovitelji Sajma su Ministarstvo kulture, Istarska županija i grad Pula, a organizator pulska knjižara Castropola.

(Hina) dspo dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara