Pula: otvorena Marušićeva izložba "Kao čovjek čovjeku"

"Kao čovjek čovjeku", naziv je samostalne izložbe pulskog fotografa Duška Marušića Čičija koja je danas otvorena u pulskoj galeriji "Cvajner". Riječ je o dokumentarističkim fotografijama što ih je autor, inače fotoreporter pulskog dopisništva "Večernjeg lista", snimio sredinom devedesetih godina dok je bio u pratnji Svetog Oca na njegovim brojnim putovanjima.

"S istovremenom bliskošću i poštovanjem spretan duh fotoreportera Marušića više od jednog desetljeća pratio je brojne susrete Svetog Oca s državnicima i istaknutim svjetskim ličnostima prikazajući obzore, iako dokumentaristički, više duhovne nego svjetovne naravi", istaknula je otvarajući izložbu povjesničarka umjetnosti Gorka Ostojić-Cvajner.

U galeriji će do 21. travnja biti izloženo deset panoramskih fotografija Papinog pohoda Rijeci, Mariji Bistrici, Splitu i Zagrebu te deset fotografija s Čičijeve samostalne izložbe posvećene Papi iz 1998. pod nazivom "Papa je s nama".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na današnjoj izložbi svojih susreta s Papom ukratko su se prisjetili i istarski župan Ivan Jakovčić te župnik pulske katedrale velečasni Željko Staver.

(Hina) xdspo ysšh

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara